Gadgetinku: Pusat Panggilan Lion Air

Pusat panggilan singa adalah perkhidmatan yang sangat diperlukan untuk mendapatkan maklumat untuk penumpang dan bakal penumpang. Perkhidmatan seperti ini sangat diperlukan memandangkan jadual penerbangan pesawat telah ditentukan dan bukan setiap masa. Kemudian pelanggan perlu mengetahui jadual untuk menentukan masa untuk berlepas sendiri.

Sebenarnya, pada masa kini mendapatkan maklumat tidak sukar kerana kemajuan teknologi terutamanya disebabkan oleh pengaruh internet. Anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat dengan mudah dan cepat dengan menggunakan rangkaian telefon dan internet. Lion Air menyediakan perkhidmatan dalam talian melalui laman web, e-mel atau telefon.

Pelbagai cara untuk menyediakan perkhidmatan pusat panggilan Lion sengaja disediakan supaya tidak menyukarkan pelanggan. Ini adalah untuk mengekalkan keselesaan dan kepuasan pelanggan dalam menggunakan perkhidmatan yang kami sediakan. Dengan cara itu anda akan berasa gembira dan dijaga untuk terus menggunakan Lion Air.

Gambaran Keseluruhan Lion Air, Syarikat PenerbanganIndonesia

Lion Air terkenal sebagai syarikat penerbangan swasta profesional dan berpengalaman di Indonesia. Mengutamakan perkhidmatan untuk kepuasan pelanggan, tidak menghairankan bahawa pelbagai cara untuk menghubungi pusat panggilan singa disediakan . Pelanggan akan mendapat kemudahan dalam mendapatkan maklumat yang sangat cepat, tepat dan tepat untuk pelbagai tujuan kemudian.

Ia pertama kali ditubuhkan pada tahun 1999 tepat pada bulan Oktober dan mula disiarkan buat kali pertama pada 30 Jun 2000. Sejak ia mula-mula hadir, ia telah diterima dengan baik oleh masyarakat kerana perkhidmatannya dan harga yang berpatutan. Jadi ia bukan sahaja boleh digunakan oleh kelas menengah atas tetapi berpatutan untuk semua kalangan.

Lion Air menjunjung keselamatan, keselesaan, keselamatan, konsistensi dan komitmen dalam menyediakan perkhidmatan penerbangan. Ini dibuktikan dengan kualiti perkhidmatan yang tidak perlu diragui dari pelbagai pihak. Termasuk perkhidmatan pusat panggilan Lion  yang sentiasa dipertimbangkan supaya pelanggan mendapat maklumat dengan lebih cepat, lebih mudah dan lebih mudah.

Tidak hairanlah udara singa kini mempunyai nama besar dengan sebilangan besar pelanggan dari pelbagai kalangan. Ia juga secara rasmi menjadi syarikat penerbangan Miss Universe dan Putri Indonesia sejak 2014. Dan setelah menjalin pelbagai kerjasama antara negara adalah pencapaian yang membanggakan sebagai syarikat penerbangan.

Lawatilaman web Resm i untuk Maklumat Lengkap Mengenai Lion Air

Kewujudan perkhidmatan pusat panggilan Lion  untuk memudahkan sesiapa sahaja mendapatkan maklumat. Kami menyedari cara paling mudah untuk mendapatkan maklumat adalah dengan memanfaatkan internet. Oleh itu Lion Air mempunyai laman web yang diuruskan sebaik mungkin untuk memberikan maklumat lengkap, cepat dan mudah diakses.

Anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat penting dari laman web rasmi, salah satunya adalah mengenai maklumat penerbangan. Di halaman utama terdapat ciri yang boleh membantu anda mencari maklumat penerbangan dengan mudah. Hanya masukkan kampung halaman, bandar destinasi, tarikh berlepas dan tarikh ketibaan anda dan kemudian klik butang carian.

Hasilnya akan segera muncul memberikan maklumat terperinci yang boleh dinilaiuntuk pertimbangan memilihbangan. Anda boleh melihat jadual penerbangan dan jika tiada jadual, anda juga akan diberi maklumat lengkap. Ini sangat bermanfaat kerana ia menjadikan anda menjimatkan lebih banyak masa dalam mencari maklumat yang berkaitan dengan jadual penerbangan.

Terdapat ciri-ciri lain di laman web rasmi yang sangat berguna untuk anda gunakan untuk menggali maklumat dengan mudah. Antaranya ialah ciri-ciri menguruskan tempahan, promosi pelancongan, pengalaman singa dan tentang kami. Anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat di satu tempat sahaja dengan menggunakan sambungan rangkaian internet.

Di bahagian paling bawah laman web rasmi lion Air terdapat menu mengenai profil syarikat dan perkhidmatan CS. Anda boleh mendapatkan maklumat tentang kenalan pusat panggilan  atau pelbagai cara menggunakan perkhidmatan pelanggan. Terdapat juga panduan tempahan, mengenai kami, pusat bantuan, terma & syarat dan juga kerjaya.

Penjagaan Pelanggan dengan Pelbagai Cara

Pelanggan boleh menggunakan perkhidmatan pusat panggilan Lion  dengan bebas dan diberi kebebasan sepenuhnya. Anda boleh menggunakan perkhidmatan yang disediakan untuk mendapatkan maklumat, bertanya soalan atau menyampaikan kritikan. Tidak perlu dikelirukan tentang di mana untuk mencari maklumat kerana anda boleh menggunakan beberapa cara mudah di bawah.

  1. Perkhidmatan pelanggan melalui e-mel

Lion Air sentiasa terbuka untuk menerima mesej anda melalui e-mel di alamat customercare@lionairgroup.com. Kami bersedia membantu anda dengan menyampaikan apa yang perlu ditanya dengan jelas dan menambah subjek. Kami cuba membalas e-mel dengan cepat tetapi kerana banyak e-mel masuk, kami harus menunggu dengan sabar untuk barisan balasan.

  1. Hubungi melalui telefon

Sekiranya anda ingin membuat panggilan secara langsung kerana anda merasa lebih selesa, anda boleh berkomunikasi dengan CS. Hanya hubungi nombor telefon berikut:

  • Indonesia Sahaja (+6221) 6379 8000

2.2Negara Singapura (+65) 6339 1922

  • Negara Malaysia (+60) 03 7841 5333
  • Negara Australia (+6280) 4177 8899
  • Melalui borang dalam talian

Perkhidmatan pusat panggilan singa  juga disediakan dalam bentuk  borang dalam talian yang  terdapat di laman web rasmi Lion Air. Anda perlu mengisi nama pertama, nama belakang, nombor telefon, e-mel, alamat, bandar dan negara anda. Kemudian anda boleh mengisi kotak mesej khas mengikut keperluan menghubungi kami.

  1. Datang terus ke pejabat cawangan

Sekiranya anda menghadapi kesukaran menggunakan perkhidmatan khidmat pelanggan secara dalam talian, sila datang ke pejabat cawangan terdekat. Lokasi pejabat cawangan hampir di semua kawasan di Indonesia jadi cari yang paling dekat dengan lokasi. Seperti Banyuwangi, Bandung, Jakarta, Banjarmasin, Jambi, Bangkok, Batam, Bandar Aceh dan banyak lagi.

Petuauntuk Menggunakan Perkhidmatan Penjagaan Pelanggandengan Betul dan Betul

Apabila menghubungi perkhidmatan pusat panggilan Lion  , juga memberi perhatian kepada etika apabila menggunakannya untuk memberikan keselesaan bersama. Kami selesa memberikan maklumat atau menyelesaikan halangan yang anda alami dengan cepat. Ikuti 3 petua mudah di bawah supaya anda boleh mendapatkan perkhidmatan penjagaan pelanggan yang terbaik.

  1. Gunakan bahasa yang sopan

Pastikan anda menggunakan bahasa yang baik dan sopan supaya lebih sedap untuk membaca atau mendengar. Jangan gunakan bahasa serantau yang sukar difahami tetapi gunakan bahasa Indonesia mengikut peraturan. Supaya kami dapat memberi anda jawapan yang tepat dan tidak menangkap apa yang anda mahu katakan salah.

  1. Menggunakan subjek pada e-mel

Petua semasa menghantar mesej menggunakan e-mel harus menyedari penggunaan subjek pada permulaan mesej. Sebagai contoh, anda ingin mendapatkan maklumat tentang cara menukar jadual penerbangan pesawat. Sebagai contoh, tuliskan subjek maklumat perubahan jadual supaya ia bertindak balas dengan lebih cepat dan segera mendapat balasan daripada e-mel yang tidak jelas.

  1. Menyampaikan secara ringkas dan jelas

Dalam menggunakan perkhidmatan pelanggan tidak lulus perkhidmatan bibir panjang atau terlalu banyak. Adalah lebih baik jika maklumat disampaikan secara ringkas, ringkas dan jelas supaya ia tidak mengambil masa. Ini sangat disukai oleh CS kerana dapat memberikan maklumat dengan cepat sehingga dapat membantu pelanggan lain dengan segera.

Laman web adalah pilihan terbaik untuk mendapatkan maklumat dalam talian dengan mudah dan cepat. Lion Air menyediakan pelbagai pilihan perkhidmatan pelanggan yang boleh digunakan untuk mencari maklumat, aduan atau cadangan kritikan. Gunakan kaedah untuk menghubungi pusat panggilan Lion seperti melalui e-mel, telefon atau datang terus.

Selengkapnya: